X

Teme

Varnost na internetu

Facebook omogočil zaustavitev sledenja dejavnosti zunaj Facebooka

Ob mednarodnem dnevu zasebnosti, ki ga obeležujemo 28. januarja, in vedno aktualni debati o pomembnosti varovanja in varnosti osebnih podatkov uporabnikov je Facebook predstavil dodatno nastavitev zasebnosti, ki uporabnikom omogoča zaustavitev spremljanja njihovih aktivnosti izven Facebooka.

Facebook namreč s pomočjo različnih orodij spremlja aktivnosti uporabnikov, ko obiskujejo spletne strani izven Facebooka, kot so denimo druga socialna omrežja, aplikacije, spletne strani z novicami, spletne trgovine in podobno.

Nova nastavitev uporabnikom omogoča možnost, da onemogočijo sledenje svojim aktivnostim z izklopom funkcije sledenja. Uporabnik bo sicer prikrajšan za tako imenovano »prilagojeno izkušnjo«, ki se najbolj kaže v prilagojenih oglasih, Facebook pa bo še naprej spremljal aktivnosti uporabnikov za statistiko in oglaševalce, vendar bodo rezultati anonimizirani in ne bodo povezljivi z uporabniškim računom.

Uporabniki lahko dostopajo do nastavitev v aplikaciji Facebook, preko Nastavitev > Dejavnost zunaj Facebooka ali sledijo spodnjim posnetkom zaslona.

V naslednjih nekaj tednih bo Facebook pozval uporabnike naj pregledajo svoje nastavitve zasebnosti tako, da jim bo poslal opomnik s povezavo, kjer si bodo omenjeno funkcijo sledenja preprosto izključili.

Vir: Povzetek spletne strani


Nazaj na vse novice