X

Teme

Varnost na internetu

Dan varne rabe interneta - 9. 2. 2021

Danes (9. februarja) je dan varne rabe interneta, ki ga praznujemo po vsem svetu. Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si ob tem poudarjajo pomembnost skrbi za dobro počutje pri uporabi interneta. Tehnologija naj bi nam življenje izboljšala in olajšala, ne pa da nas moti in odvrača od njega, slabša naše zdravje in nas oddaljuje od odnosov z bližnjimi.

Letošnji dan varne rabe interneta je posvečen temi dobrega počutja pri uporabi interneta. Več o tem, kako tehnologije uporabljati na način, da pozitivno prispevajo k našemu splošnemu fizičnemu in psihičnemu dobremu počutju in zdravju ter kako poiskati idealno ravnotežje med koristmi in slabimi vplivi, ki jih prinaša uporaba tehnologije, preberite na povezavi s praktičnimi napotki, ki so jo pripravili pri Safe.si.

Več kot 150 držav iz celega sveta vsako leto drugi torek v februarju praznuje dan varne rabe interneta. Na šestih od sedmih celin je vsako leto organiziranih na stotine dogodkov z namenom dviga ozaveščenosti o varni uporabi spletnih tehnologij. Dan varne rabe interneta je osrednji dogodek evropske mreže centrov za varnejši internet www.betterinternetforkids.eu. Znotraj mreže že od leta 2005 uspešno deluje tudi slovenski Center za varnejši internet in točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav Safe.si. 

Pridružite se praznovanju dneva varne rabe interneta 2021 in tudi sami prispevajte k prijaznejšemu internetu!

Več informacij in napotkov poiščite na:

https://safe.si/dan-varne-rabe-interneta/dan-varne-rabe-interneta-9-2-2021

https://safe.si/novice/ideje-za-ucitelje-za-izvedbo-dneva-varne-rabe-interneta-2021-casu-covid-19-epidemije


Nazaj na vse novice