X

Teme

Varnost na internetu

Brskalniki: bodite anonimni, bodite Brave

Brskalniki: bodite anonimni, bodite Brave

Brave je relativno svež in nov spletni brskalnik, ki predstavlja dobro alternativo in pa vsekakor tudi smer v prihodnost. To je prihodnost brez nadležnih oglasov, prihodnost anonimnega brskanja po spletu, varne uporabe spletnih strani in spletnih gesel. Čeprav je primerjanje spletnih brskalnikov zelo nehvaležno delo in ga je konec koncev tudi težko oceniti, saj vsak posameznik preferira svoje interese, se je Brave izkazal odlično na prav vseh področjih.

Velika večina uporabnikov uporablja Googlov brskalnik Chrome, ki pa je v Bravu dobil resnega tekmeca. V primerjavi s Chromom velja za veliko hitrejšega in varnejšega, poleg tega pa je tako kot Vivaldi zasnovan na Chromium osnovi (open source sistem, ki poganja Chrome). Brave poleg kompatibilnosti, hitrosti in povezljivosti omogoča tudi uporabo vseh dodatkov, ki jih lahko dogradite v Chromov brskalnik. Kljub temu, da deluje po principu Chroma, pa je Brave bistveno skromnejši in varčnejši pri sami porabi spomina. Na voljo je že za vse računalniške sisteme in platforme - MacOs, Windows, Linux, iOS in Android.

Še več, s spletnim brskalnikom Brave lahko tudi zaslužite, kar je zagotovo revolucija, o kateri smo nekoč zgolj sanjali. Kako? Brskalniku preprosto omogočite, da si boste ogledali njihove oglase in bili tako deležni 15 % od njihovih prihodkov. V ta namen so proizvajalci v brskalnik vgradili tudi spletno denarnico, ki podpira kriptokovanec BAT.

Če ne želite, da Google izve o vas prav vse, potem je seveda Brave zelo dobra alternativa. Med brskanjem po spletu se vam je zagotovo že pripetilo, da se vam je nekje ob strani pojavil oglas za izdelek, ki ste ga nedavno iskali ali kaj podobnega. V primeru, da ste poleg tega še uporabnik mobilnega sistema Android, potem ste Googlu izdali že kar veliko podatkov o sebi (lokacija, zgodovina brskanja, ipd.). Nekatere uporabnike slednje zadeve ne motijo in jim ne predstavljajo večjih težav, spet drugi (kamor sodim tudi sam) pa bi radi ohranili nivo dostojnosti in zasebnosti. Vgrajen ima torej sistem "Ad Blocker", ki bo preprečil, da vam proizvajalci sledijo in vas tako zasipavajo z utrujajočimi reklamnimi oglasi.

Brskalnik Brave temelji na varnosti in hitrosti brskanja, kar pomeni, da je ohranil bistvo - preprostost! Zgolj kozmetično je uporaba tem skrčena na črno in belo, v kolikor želite bolj dinamične in lepše teme, vam omogoča, da vanj dogradite Chromov dodatek, s katerim boste razširili ponudbo tem. Veliko spletnih strani vas bo tako dojemalo kot "bota", saj boste ponekod morali izpolniti nadležno kodo CAPTCHA in spletni strani dopovedati, da le niste stroj, ki brska po njihovi strani. Pa vendar, dojemanje in ideja, da vas internet ne dojema kot produkt, se zdi zelo dopadljiva. Zgolj kot zanimivost lahko navedemo še nekaj osebne statistike s področja preizkušanja brskalnika Brave. V zgolj dveh urah uporabe je preprečil 400 sledilcev in pa 688 reklamnih oglasov. Impresivno.

https://www.racunalniske-novice.com/novice/splet/brskalniki/chrome/bodite-anonimni-bodite-brave.html

Nazaj na vse novice