X

Teme

Otroci in mediji

Živjo v šoli YUNO! Portal »Yuno – Tvoja osnovna šola« ima na spletu učne ure za osnovnošolce o varnosti na spletu.

Služba Vlade RS za digitalno preobrazbo je v sodelovanju z osnovnošolskim učnim portalom YUNO – Tvoja osnovna šola, namenjen šolarjem od 1. do 9. razreda osnovnih šol že v času jesenskih počitnic pripravila in objavila pet brezplačnih interaktivnih delavnic pod naslovom Varnost na spletu:

Varnost na spletu

Vsaka delavnica je sestavljena iz video razlage s pripravljeno predlogo, povzetka ter interaktivnega kviza za preverjanje in utrjevanje osvojenega znanja. Šolarjem so na voljo tudi anonimni vprašalniki, s katerimi lahko preverijo morebitno prekomerno rabo zaslonov, družbenih omrežij in lažje prepoznajo lažne novice. Skozi slednje sledimo problematiki z metodologijo, poenoteno na ravni EU.

Delavnice, ki so že v prvih treh dneh dosegle 12.000 ogledov, so avtorsko delo, pripravljeno s strani strokovnjakov s področja in YUNO pedagogov. Kot vsa gradiva portala YUNO – tvoja šola, so tudi ta pripravljena v koraku s časom, v katerem izobražujemo naše otroke, z globokim uvidom v potrebe otrok s posebnimi potrebami (med njimi avtistični spekter, odkrenljiva pozornost in disleksija). Snov je podana jasno in v jeziku, ki ga razumejo osnovnošolci, kar jih opolnomoči pri samostojnem delu.

Do petih delavnic in reševanja kvizov pridete na tej povezavi.


Nazaj na vse novice