X

Teme

Otroci in mediji

Zaživel je nov Časorisov portal medijske pismenosti

Z veseljem objavljamo novico, da je naš partner Časoris vzpostavil nov Časorisov portal medijske pismenosti. Namenjen je učiteljem, otrokom in odraslim. Učitelji lahko na portalu najdejo učne priprave, s katerimi na preprost in zanimiv način vpeljejo diskusijo o aktualnih novicah v razred. Na voljo so nekatere delavnice in spletni seminarji. Na portalu pa so tudi pomembne informacije, ki jih potrebuje informiran aktiven državljan. V Časorisu obljubljajo, da boste z njim lažje pluli po rekah informacij, v katerih je mnogo dezinformacij.

Na portalu MiPi takšno novost pozdravljamo, saj se zavedamo pomena prepoznave dezinformacij in pomena medijske in informacijske pismenosti za delovanje posameznikov in družbe. To je tudi v ospredju globalnega tedna medijske in informacijske pismenosti, ki pod okriljem Unesca poteka od 24. do 31. oktobra in o katerem smo pisali včeraj tule.

slika Časoris

  • Znate prepoznati in verodostojne informacije razlikovati od lažnih novic?

  • Ali veste, kako prepoznate lažne novice in druge oblike dezinformacij?

  • Znate preveriti, ali ste naleteli na informacijo, ki ji lahko zaupate?

Katera orodja lahko pomagajo pri zgornjih vprašanjih? Raziščite možnosti, ki jih ponujajo na Časorisovem portalu za medijsko pismenost, in postanite medijsko pismeni aktivni državljani.


Nazaj na vse novice