X

Teme

Otroci in mediji

Tom Telefon: Ne pozabi, v stiski nismo sami

Tom telefon za otroke in mladostnike je predstavil video, ki je nastal v okviru projekta Center za varnejši internet v sodelovanju s socialnim marketingom Iz principa.

 

Pri našem partnerju Tom Telefonu spominjajo, da kadar smo v stiski in notranja občutja postanejo pretežka, teh ne potrebujemo nositi sami. Vsako na prvi pogled še tako nerešljivo in težko situacijo lahko začnemo reševati tako, da se najprej nekomu zaupamo in pogovorimo, kajti prav vsi ljudje potrebujemo pogovor. Kadar smo negotovi, žalostni, jezni, razočarani, nam pogovor lahko pomaga, da se počutimo lažje, se razbremenimo in dobimo občutek, da v stiki nismo sami.

Lahko se zgodi, da bomo naleteli na gluha ušesa, vendar to ni razlog, da obupamo. Vredno je poskusiti večkrat in vztrajati, dokler ne najdemo tiste osebe, ki nam bo v pomoč in podporo.

 

Svetovalna linija za težave na spletu Tom telefon 116 111, na kateri med 12. in 20. uro vsak dan svetovalci odgovarjajo na vprašanja, dileme in rešujejo vaše zagate, povezane z uporabo interneta. Storitev je na voljo za otroke, mlade in njihove starše. Na voljo je tudi TOM klepetalnica http://www.e-tom.si/, kjer lahko otroci, mladostniki ter njihovi starši nasvete in pomoč dobijo prek spletnega klepeta.

 

Če imate občutek, da svoje stiske ne zmorete zaupati nikomur, so vedno na voljo svetovalci in svetovalke TOM telefona. Vedno se bo našel nekdo, ki se bo prijazno odzval, prisluhnil, razumel, spodbujal in skupaj z vami poiskal možne rešitve. Odgovor je pogovor.®

TOM telefon vas vabi k ogledu videa.


Nazaj na vse novice