X

Teme

Otroci in mediji

MiPi opozarja nase tudi v reviji Nova proga

Potem ko je MiPi v preteklosti že sodeloval s Slovenskimi železnicami ter opozarjal na pomen medijske pismenosti z objavo promocijskih plakatov na železniških postajah in podhodih, zdaj opozarja nase še v reviji Nova proga, dostopni tako v fizični kot elektronski obliki. Gre za mesečno glasilo Slovenskih železnic z raznovrstnim bralskim občestvom, zaradi česar smo pri portalu MiPi še toliko bolj zadovoljni, da so pri reviji, ki sicer naslavlja širok razpon dejavnosti, prepoznali tudi pomen medijsko ozaveščenega posameznika, ki kritično in premišljeno uporablja medije in digitalne storitve.

Foto: Nova proga, marec 2024

Ker so med prejemniki revije tudi upokojenci, ki jih sicer pri MiPi-ju prepoznavamo kot eno ranljivejših skupin uporabnikov sodobnih digitalnih storitev in je prav zato veliko naših vsebin namenjenih prav njim, nas še posebej veseli, da bodo morda nekateri izmed njih tudi na ta način izvedeli za portal ter se tako imeli priložnost podučiti o škodljivih spletnih praksah in njihovemu vplivu na posameznikov vsakdan. Revijo sicer prejemajo tudi vsi zaposleni, poslovni partnerji, poslanske skupine, župani, mediji ter številne druge organizacije ter posamezniki v Sloveniji in tujini.

Objavo, ki torej želi opozoriti javnost na portal MiPi, kjer je na voljo veliko koristnih in zanimivih vsebin, povezanih z varno rabo medijskih in digitalnih vsebin, lahko najdete v marčevski številki Nove proge, ki je izšla konec aprila. Tam najdete tudi veliko drugih zanimivih vsebin. Vabljeni k branju!

MiPi najdete na spletni strani ter na spletnih platformah facebook-logo - SPOTeurope @PortalMiPi in #beri_mipi.


Nazaj na vse novice