X

Teme

Otroci in mediji

Digitalizacija radijskih iger

Ker je poletje tudi čas počitnic in s tem potovanj, ni odveč še en namig, kako narediti vožnjo otrokom prijetnejšo. Zato tokrat opozarjamo na celo paleto radijskih iger, ki jih je Radio Slovenija digitaliziral in so na voljo za poslušanje na njihovih spletnih straneh.

radijski studio

Skupno gre za 363 epizod radijskih iger, torej za skoraj vsak dan v letu eno. Gre za znane radijske igre za najmlajše, v starostni skupini od treh let pa do zaključka druge triade osnovne šole. Igre so gotovo zanimive tudi za starše, še posebej, ker so jim dali pečat znani slovenski igralci s svojo glasovno interpretacijo.

Radijska igra za otroke je žanrsko raznolika. Giba se od personifikacij do umetniške pripovedi. Ta radiofonska zvrst je nadgradnja pripovedovanja pravljic, torej kompleksnejša zvočna oblika, ki pri najmlajšem poslušalstvu krepi slušno senzibilnost, abstraktno mišljenje in nagovarja njegove notranje svetove. Tukaj pa je še povezava do zadnje, v teh dneh objavljene radijske igre, ki je bila posneta leta 1996.

Frane Milčinski - Peter Skavt - 4 - Skavtski zakoni


Nazaj na vse novice