X

Teme

Medijska pismenost

MiPi pozdravlja novega partnerja

Portal MiPi poslej šteje enega partnerja več. To je postal TOM, telefon za otroke in mladostnike, ki deluje vse od leta 1990 v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije in se je tudi udeležil rednega srečanja partnerjev portala MiPi na sedežu Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije.

okrogla miza

TOM je v prvi vrsti nastal kot čustvena opora otrokom in mladim, ki se v procesu odraščanja srečujejo z različnimi vprašanji, dilemami ali stiskami. Na brezplačni telefonski številki 116 111 lahko svetovalcem zaupajo svoje težave ali jih prosijo za nasvet in dodatne informacije.

Za zagotavljanje celovitega osebnostnega ter družbenega razvoja otrok in mladostnikov se TOM povezuje tudi z drugimi sorodnimi projekti, med drugim so tudi del Centra za varnejši internet Slovenije. TOM telefon na številki 116 111 zagotavlja svetovalno linijo za težave na spletu, ki je otrokom in mladostnikom na voljo vsak dan med 12. in 20. uro, kjer svetovalci odgovarjajo na vprašanja in zagate, povezane z uporabo interneta in širše. Prav tako pa lahko odgovor na marsikatero dilemo najdete tudi brez klica v okviru njihovega kotička za varni internet, ki ga poslej budno spremlja tudi MiPi.


Nazaj na vse novice