X

Teme

Medijska pismenost

EAVI vabi na serijo spletnih dogodkov EAVI Conversations 2021

Naš partner EAVI – Evropsko združenje za interese gledalcev vabi na letni dogodek, EAVI Conversations 2021, ki bo prek spleta potekal od 9. novembra do 9. decembra 2021.

Pogovore predstavlja serija spletnih dogodkov v živo, na katerih bodo potekale razprave s strokovnjaki, oblikovalci politik, spletnimi aktivisti in »Youtuberji« o temah, povezanih z medijsko pismenostjo, dezinformacijami, demokracijo in digitalnim državljanstvom. Dogodek bo temeljil na kampanji Eavijev medijski jedilni list, ki prikazuje odnose med uporabo medijev, našim digitalnim dobrim počutjem in odgovornostjo do družbe. Cilj razprav je analizirati isto vprašanje z različnih zornih kotov, pri čemer se je pomembno zavedati, da državljani med brskanjem po spletu in uporabo digitalnih tehnologij niso le potrošniki, temveč tudi aktivni uporabniki. Medijsko pismeni državljani ter njihovo digitalno dobro počutje in vrednote postajajo v evropski družbi in politiki vse bolj pomembni, praktična vprašanja dviga medijske pismenosti pa so aktualna bolj kot kdaj koli prej.

Na dogodek se lahko prijavite na https://eaviconversations.eu/.

Program dogodka najdete na povezavi https://eaviconversations.eu/programme-2/, več o govorcih pa preberite na https://eaviconversations.eu/eavi-conversations-2021-speakers/.

Informacije lahko poiščete tudi na družbenih omrežjih:

 


Nazaj na vse novice